Rebitav ahjusai ürdivõi ja Kadaka juustuga

Koostis:

1 suurem ümmargune ahjusai
2-4 küüslaugküünt, purustatuna
100 g nt Saaremaa soolahelvestega võid, sulatatuna
Poole sidruni mahl ja riivitud koor
200 g Saaremaa Kadakajuustu, kas viiludena või riivituna
Kui kasutad magedat võid, lisa ka veidi soola ürdivõi sisse
Värskelt jahvatatud musta pipart

Sega kokku hakitud petersell, küüslauk, sidrunimahl ja -koor ja sulavõi. Maitsesta musta pipraga. Lõika saiale ristipidi lõiked sisse nii, et alt jääb sentimeetri-paari ulatuses sai lahti lõikamata. Määri saia sisse lõigatud süvenditesse või-ürdisegu. Samadesse vahedesse säti juustuviilud, võimalusel nii ühte- kui teistpidi.

NB! Kata sai esmalt fooliumiga ja küpseta 180-200 kraadi juures ca 15 minutit. Eemalda foolium ning küpseta veel ca 5 minutit või senikaua, kuni saiale on tekkinud ilus kuldne krõbe koorik.

Tõsta ahjust välja ja soovi korral raputa veel täiendavalt ürte. Serveeri kohe. Sobib hästi nii iseseisvaks eineks kui ka näiteks suurema toidukorra alustuseks või grillimise juurde lisandiks.

Retsepti_sisupilt