Juustusai Saaremaa Kadaka juustust

Tõeliselt juustused ja mõnusad juustusaiad. Sobivad nii eelroaks kui maitsvaks vahepalaks.

Seda juustusaia on väga lihtne valmistada – seda saab teha ka koos lapsega. Samuti valmivad need väga kiirelt. Süüa tuleks neid soojalt, sest siis on juust eriti mõnusa mekiga.

Et eelroale rohkem põnevust juurde anda, tasub kasutada maitsestatud juustu. Meie lemmik on Saarema Piimatööstuse suitsutatud Kadaka riivjuust. See toob hästi esile musta seemneleiva maitse ja annab paraja vimpka ning põnevuse kogu toidule. Nii heal kodumaisel ja ägeda maitsega juustul ei ole meie arvates lihtsalt konkurenti. Kui osad juustud hakkavad küpsetamisel oma maitset kaotama, siis see Kadaka juust säilitab suurepärase meki igas olekus, mõnusast kadaka lõhnast rääkimata.

Koostisained

  • 200 g hapukoorega kodujuustu
  • umbes 150 g Saaremaa suitsutatud Kadaka riivjuustu
  • 200-250 g mozarellat (võib olla ka maitsestatud)
  • 1 väike pakk musta seemneleiba

Valmistamisõpetus

  1. Pane pöördõhuga ahi grillrežiimile 250-275 kraadi juures.
  2. Aseta leivaviilule kuhjaga 1 supilusikatäis kodujuustu. Selle peale 1 cm paksune mozzarella ketas ning puista üle Saarema suitsutatud Kadaka riivjuustuga.
  3. Pane leivakesed 10 minutiks ahju või kuniks juust on pealt ilus kuldpruun.
  4. Serveeri tomati ja basiilikuga.
Allikas: Retseptisahtel.ee
Allikas: Retseptisahtel.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *