Tootmine

Saaremaal toodetud juustud on erilised

Meie suureks eeliseks on  saarelt pärinev tooraine. Taimeliikide rohkus  annab  piimale aromaatsema maitse, mis on omane ka meie toodetele.

Oleme läbi aegade juustu ja võid tootes järginud traditsioone. Ka oma tehnoloogia ja tootmisliini oleme üles ehitanud võimaldades säilitada meistrite põlvest põlve antud oskusi. Meie eesmärgiks on toota tooteid, mis oleksid kvaliteetsed, ilma säilitusaineteta ja naturaalsed.

Enamjaolt kuuluvad Saaremaal toodetud juustud Edam-Gouda tüüpi poolkõvade juustude hulka. Aga meie sortimendis on juustusid, mida laagerdame eraldi keldrites kõrgematel temperatuuridel ka üle kuue kuu. See võimaldab, võrreldes tavalise võileivajuustuga, tuua esile tugevamat järelmaitset.

Olulise osa moodustavad meil ka suitsutatud juustud, mille valmistamisel kasutame naturaalset suitsu.

Koore, mis jääb juustu tootmisest üle, kasutame Saaremaa või valmistamiseks. Esmalt see pastöriseeritakse ning seejärel koort valmitatakse, milleks kasutatakse pidevatoimelist võimasinat. Seejärel või pakendatakse ja hoitakse ladudes kuni väljastamiseni.

EstoniaFinlandRussiaEnglish