Juustu-singi keeks

Koostis:

5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl piima
1 tl soola
Näpuotsaga musta pipart
1 tl suitsutatud paprika pulbrit
3 muna
100 g võid, sulatatuna
150 g Saaremaa Ekstra juustu, riivituna
150 g suitsusinki, hakituna
Võid vormi määrimiseks

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, pipar ja paprikapulber. Sulata või ja jahuta veidi. Klopi kausis lahti munad, lisa sulatatud või ja piim. Ühenda omavahel või-muna segu ning kuivained. Sega juurde 3/4 riivitud juustust ja hakitud sink. Määri keeksivorm võiga ning kalla saadud tainas vormi. Puista peale ülejäänud juust. Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit, kuni keeks on kuldne ning keeksi keskossa torgatud puidust tikk jääb puhtaks. Tõsta ahjust välja, jahuta veidi ning serveeri soojalt. Jahtunud keeksi saab väga edukalt rösteris soojendada.

Juustukeeks_sisu

EstoniaFinlandRussiaEnglish