Soojad juustuvõileivad

Koostis:

300 g pikka saia või ciabattat
2-3 küüslauguküünt, purustatuna
200 g riivitud Saaremaa juustu
Oliiviõli
Kirsstomateid
Peperonisid
Petersellipesto
Paar suuremat peotäit peterselli
2 küüslauguküünt
50 päevalilleseemneid
1 dl oliiviõli
50 g Old Saare juustu
Soola
Veidi sidrunimahla

Petersellipesto jaoks aseta kõik koostisosad blenderisse ja surista kaste valmis. Paksust reguleeri oliiviõli lisamisega.

Juustusaiade jaoks lõika pikk sai horisontaalselt pooleks. Määrgi saiade lõikepind purustatud küüslauguga ning piserda oliiviõliga. Jaota saiadele ohtralt riivitud juustu. Küpseta 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit, kuni saiad on krõbedad ja juust kaunilt kuldpruun. Serveeri kohe ja serveerides lisa petersellipestot, kirsstomateid, peperonisid või muud meelepärast.


Retsept_sisu_2

EstoniaFinlandRussiaEnglish